Blogg

Arkiv

Kategori

Etiketter

10 heta homestylingtips!

Skall du sälja din bostad kan du behöva hjälp med din homestyling. Givetvis kan det göras själv med några enkla medel. Här kommer tio enkla tips om hur du kan styla ditt hem för en billig peng utan att anlita hantverkare eller homestylingföretag.

1. Måla om.

Att måla om en vägg eller ett rum kan göra stor skillnad. Det är också en billig investering om du gör jobbet själv. Tänk vitt eller andra neutrala färger. Det ger ett “rent canvas” att jobba med inför styling samt ger kunden en möjlighet att fantisera om egna färgval. Om endast en vägg ska målas, behöver du inte ens lyfta ut möblerna. Underarbete liksom färdigställande kan allt göras på en enda helg.

2. Rensa!

Plocka undan din vardagliga röra, var hård och se till så att allt försvinner. Städa undan på alla ytor, golv, skåp, bänkar, garderober och skåp. Rena ytor frigör yta och rummen ser större ut. Städa även undan dina personliga saker som familjefoton, tidningshögar, rensa anslagstavlor och bland kylskåpsmagneterna.

3. Städa alla skrymslen och vrån.

Ett välstädat hus är det enklaste säljknepet och något du kan göra själv. Tvättade fönster, moppade golv och rena väggar, lister, dörrfoder och ytor är en självklar del av en lyckad styling.

4. Personliga saker.

Tavlor och foton ger karaktär till ett rum men packa gärna undan överflödiga bilder och familjefoton. Visst kan man ha personliga detaljer kvar, man vill inte att hemmet ska se kyligt ut. Tanken är att en eventuell köpare ska känna sig hemma men inte störas av din stil.

5. Belysning

En stor del av inredningen handlar om att ha rätt belysning. Byt ut trasiga glödlampor och placera/rikta belysningen så att inga horn blir mörka. Tänk igenom rummet och vad som ska lyftas fram. Välj gärna många små belysningar framför ett par stora. Levande ljus skapar stämning.

6. Större ytor och bord.

Har du ett större bord, styla det gärna med ett blomsterarrangeman, ljusstakar och/eller fruktfat. Tänk på att det kan se lite väl kalt och tomt ut efter du rensat och städat, en färgklick på bordet kan sätta känslan i hela rummet.

7. Pryd möbler med kuddar och filtar.

Textilier, såsom prydnadskuddar och filtar gör mycket för ett hem. Dessa är också lätta att ordna till. Sängkläder och överkast får gärna vara en neutral ton. Addera sedan kuddar och filtar I matchande färger. En färgklick i ett annars sobert hem gör stor verkan och drar blickarna till sig.

8. Gröna växter och sköna blommor.

Gröna växter och blommor ger liv och kraft i ett hem. Köp gärna nya fräscha krukväxter och placera snittblommor i vackra vaser på utvalda bord.

9. Fräscha upp badrummen.

Se över badrummet och ta bort precis allt personligt. Köp nytt duschdraperi alternativt ta bort det helt. Ta bort papperskorgen och tvättkorgen. Styla med nyköpta handdukar och badlakan. Ställ in en växt, doftljus och vackra lyxiga tvålar. Glöm inte att tända ljusen innan visning.

10. Glöm inte framsidan av huset/balkongen/trädgården.

Sätt upp utemöbler oavsett årstid, använd gärna kuddar och plädar. Ljussättningen är viktig även utomhus, sätt upp ljusslingor och ljuslyktor. Plantera krukor med växter, rensa rabatter, klipp gräsmatta och buskar. Kör bort bilen. Sopa löv, ta bort allt skräp och trädgårdsredskap. Ta gärna bort soptunnor.

Lycka till!