Blogg

Arkiv

Kategori

Etiketter

IKEA FULLVIKTIG – för bättre miljö och arbetsvillkor

Inspirationen till FULLVIKTIG kommer från den enkla vardagslyxen att dricka te, en ritual som delas av människor i olika kulturer över hela världen. I kollektionen ingår handgjorda tekannor i keramik, tekoppar, burkar, skålar, fat och skedar i en varm och naturlig färgpalett i grått och korall. Kollektionen omfattar även handvävda kuddfodral, servetter och kökshanddukar samt lådor, anteckningsböcker och bilder i handgjort papper.

IKEA har sedan nio år tillbaka samarbetat med sociala entreprenörer i Norra Thailand. Doi Tung Development Project gör det möjligt för tusentals människor på landsbygden att försörja sig – vilket skapar ett bättre liv och en mer hållbar miljö för invånarna i regionen. FULLVIKTIG är den femte kollektionen skapad tillsammans med Doi Tung i traditionella hantverkstekniker och med lokala material.

”Doi Tung Development Project har gjort livet så mycket bättre för oss. Innan projektet startade så hade vi det svårt; vägarna var väldigt dåliga, vi hade ingen nationalitet så vi kunde inte jobba eller åka någonstans. En del sålde till och med sina döttrar för pengar.” Come Takcomesing, Hantverkare, Doi Tung Development Project.

Text tagen från: Ikea