Blogg

Arkiv

Kategori

Etiketter

Trädgårdsinspiration - Löddeköpinge Plantskola

Det finns inget bättre än att åka till inspirerande plantskolor och trädgårdar på sommaren. En av mina absolut favoriter här i Skåne är Löddeköpinge Plantskola. Att komma hem tomhänt är en omöjlighet.

Redan efter första steget in i entrén, blir man förtrollad de fantastiska träden och skuggväxter planterade utmed grusgången. Svart lera, rostiga ställningar, växter som kryper ur trasiga ekfat och buddha statyer möter oss när vi träder in i Löddeköpinge Plantskola.

Här finns ett lugn, ett zen bland bambun och se fantastiska figurera i lera. Här finns en känsla för det där lilla extra och med inspirerande kombinationer som man gärna testar hemma. Vill man hitta något unikt som inte alla andra säljer eller har i sina trädgårdar så hittar man det här.
Här finns en sann inredningskänsla för både växter och exteriör och inte minst kunskap och intresse.

Högt på önskelistan står en av de stilsäkra krukor, skålar eller vattenbad designade av Jonte Schlenz, trädgårdsmästare och formgivare. Även om det denna gången blev ett träd, Liquidambar, som Jonte så snällt visade oss och berättade mer om...i ösregnet :)

Tack för denna gång Löddeköpinge Plantskola, ses snart igen! Vet redan vad mitt nästa köp blir :)

Foto: Hemisfär AB