Blogg

Arkiv

Kategori

Etiketter

En svart kökskollektion av återvunna PET-flaskor!

Svarta kök är enormt läckra! Då vi fått i uppdrag att omvandla ett gammalt furukök till ett edgy svart tema passar dessa bilder perfekt in i vårt inspirations-moodboard. Hejja IKEA! :)

Kungsbacka är Ikeas första kollektion köksfronter som är tillverkade av 100 procent återvunna material. Vad Ikea använder för material påverkar miljön i stort, menar Anna Granath, produktutvecklare på Ikea Sverige.

Miljarder PET-flaskor förbrukas varje år och bara en bråkdel återvinns som material till nya produkter. Lejonparten av flaskorna blir istället skräp. Nu tar Ikea ett stort grepp om problemet.

– Vi hittade ett sätt att omvandla begagnade PET-flaskor till folie som lamineras på Kungsbacka köksfronter. Den största utmaningen var att skapa ett material som uppfyller samma kvalitetskrav som en folie som är gjord av ett helt nytt material.

Den nya kollektionen köksfronter går under namnet Kungsbacka och lanseras i februari. Det är den första köksfronten i Ikeas sortiment som är tillverkad av både återvunnet trä och återvunnen plast.

För att täcka ytan på en 40X80 centimeter stor kökslucka behövs 25 stycken halvlitersflaskor. Precis som alla köksfronter i Ikeas sortiment har Kungsbacka 25-års garanti.

Text: Residence Magazine