Köp- & leveransvillkor

Hemisfär AB (SE556984547101) säljer inredning från stora som små designers och varumärken. Vi erbjuder ett noggrant utvalt sortiment av både unikt hantverk såväl som utvalda produkter hos erkända designvarumärken.

Våra köp- och leveransvillkor tillämpas på samtliga köp och beställningar gjorda på www.hemisfar.com av kunder som är bosatta i Sverige.

Du som kund hos Hemisfär AB har rätt att begära ut information kring dina personuppgifter. Du har också rätt att begära att dina personuppgifter ändras eller raderas.

Vid frågor kontakta oss på info@hemisfar.com. Vi gör vårt bästa att svara på era frågor och återkommer alltid inom 24 timmar.

Köp
Pris & Betalning
Leverans
Ångerrätt
Sekretess
Återkallelse
Tvist
Kontakt

Köp

Avtal om köp ingås när du väljer att skicka beställning i kassan. Vi hanterar alla beställningar manuellt där fraktavgift, leverans eller upphämtning av order informeras över email. En eventuell felaktighet i ordern informeras även över email eller telefon. Det kan gälla om vid en reservation med en senare leveranstid, om produkten finns som visningsex och vi kan erbjuda produkten till rabatterat pris eller andra oförutsedda händelser.

Pris & Betalning

De priser vi har på vår webshop är inklusive 25% (alternativt 6%) moms. Momsen är inkluderat i totalkostnaden som du ser i kassan. Prisjusteringar kan även ske när som helst utan föravisering.

Presentkort och Rabattkoder

Har du en presentkortskod eller en rabattkod så anger du detta i kassan under ”Rabattkod”. Rabattkoder kan ej kombineras med varandra eller aktuella rabatter. Endast ett rabattkod i taget kan användas i kassan.

Betalsätt:

I dagsläget hanteras alla köp manuellt av Hemisfär AB.

Vi använder oss av Swish handel och är kopplade till nr 123 348 05 06.

Betalning sker genom Swish eller faktura.

Inom kort lanserar vi betallösningar med Klarna.

Leverans

Leveranstid och leveranssätt

Vi erbjuder alla våra kunder möjligheten att hämta upp er beställning på vårt lager i Malmö, detta innebär att ingen avgift för frakt tillkommer.

Då vi även är verksamma på flertalet adresser i Malmö med omnejd så erbjuder vi i vissa fall utkörning av er beställning. Mer information om detta får du via email.

Frakt av lagervaror:
Normalt skickas din order inom 1-3 arbetsdagar efter det att vi mottagit din beställning. Hemisfär AB använder sig av PostNord och DHL. Skulle paketet försvinna efter det har lämnat vårt lager ber vi dig först att söka efter det på Postnord eller DHLs hemsida.

I undantagsfall förekommer det att vår transportör inte har daglig utkörning av paket till vissa paketombud, då kan leveranstiden förlängas något. Detta gäller främst paketombud i mindre befolkade områden.

Beställningsvaror:
2-15 veckor beroende på vilka produkter som beställs. Några dagar efter placerad order får du ett meddelande med planerad leveranstid. Om det skulle uppstå några avvikelser hör vi av oss via e-post så snart vi fått kännedom om detta.

Fraktpris (inom Sverige):
Leverans under 1500 kr kostar 99 kr.

Överstiger din beställning 1500 kr, med en vikt under 10kg och/eller en max mått på L100 cm x B50 cm x H100 cm så bjuder vi på frakten. Överstiger din beställning vikt eller mått, informeras du om fraktpriset för ett godkännande.

Transportansvar:

Transportansvar innebär att vi ansvarar för att försändelsen kommer fram hel till dig från oss. Vid en retur är det du som är ansvarig för godset och försändelsen från dig till oss. Du bör därför spara alla försändelsenummer från din speditör så du kan bevisa att du lämnat in varan till din speditör om den skadas eller kommer bort. Packa därför gärna varorna extra noggrant så att de inte skadas under färden och använd gärna ett alternativ där du kan spåra försändelsen, till exempel paket eller rekommenderat brev.

Transportskador/Felexpediering:

Om produkten är skadad vid leveranstillfället bör detta anmälas omgående till Hemisfär AB. Ta bilder på emballaget samt på skadad produkt. För att vi ska kunna reklamera skadan gentemot vår transportör behöver vi anmäla transportskadan till denne inom 1-3 dagar. Vi är därför tacksamma om du anmäler skadan inom denna tid. Detta gäller såväl synliga som dolda transportskador och det är därför viktigt att du packar upp och kontrollerar att produkten är felfri så snart som möjligt efter mottagandet.

Förlorad eller försenad försändelse:

Vid försenad försändelse, var god sök efter din vara på PostNord eller DHLs hemsida med ditt aviseringsnummer. Skulle du inte finna information där, kontakta vår kundtjänst över email. Vid förlorad försändelse gör vi en anmälan hos ansvarig transportör och en utredning genomförs. Denna process kan ta upp till 30 dagar.
 

 

Ångerrätt

Om du som kund inte skulle vara nöjd med ditt köp så kan du självklart ångra och returnera dina produkter till oss inom 14 dagar efter att du mottagit dem.

Värdeminskningsavdrag
Vi förbehåller oss rätten att vid en eventuell retur av vara att göra ett värdeminskningsavdrag om varans skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till en annan kund utan att göra ett avdrag på försäljningspriset.

Återbetalning
Återbetalning sker inom 14 dagar efter det att vi har mottagit meddelande om att du nyttjar din ångerrätt.

Retur
Vid returen så bör produkterna packas ordentligt med emballage, skicka även med originalförpackningen. Du som kund står för fraktkostnaden.

Vid retur, skicka även med ditt namn samt email. Vi uppskattar om ni kan skicka returen i originalförpackning med emballage.

Undantag från ångerrätten:

Specialbeställningar
Vi gör inga returer på produkter som är specielbeställda av dig. Detta gäller produkter med tillval av färg/tyger eller andra specifikationer.

Så här gör du en retur:

  1. Kontakta vår kundtjänst och be om en returfraktsedel.

  2. Förpacka varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig. Glöm inte att packa i retursedel.

  3. Returnera varan till Hemisfär AB med hjälp av den returfraktsedel ni fått skickad till er.Vi rekommenderar er att alltid kontakta oss innan varan sänds i retur, oavsett returorsak.

 

Returadress

Retur
Hemisfär AB
Almviksvägen 41
218 45 Vintrie

Sekretess & Säkerhet

Sammanfattningsvis behandlar vi dina personuppgifter för att:

  • Administrera ditt köp eller din beställning

  • Kommunicera med dig i samband med köpet

  • Hjälpa dig med kundserviceärenden

  • Fullgöra rättsliga förpliktelser såsom ångerrätt, reklamation och följa bokföringslage

Rättelse, Insyn & Återkallelse

Du har rätt att återkalla hela eller del av det lämnade samtycket till behandlingen av dina personuppgifter.

 

Tvist

Synpunkter avseende Hemisfär ABs tjänster eller produkter bör meddelas till oss via e-mail eller på telefon 040 - 29 30 31.

Om du inte är nöjd med vår service är du välkommen att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Vi följer alltid ARN:s rekommendationer.

Force Majeure

Hemisfär AB är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet ska anses vara bl. a myndighetsåtgärd eller underlåtenhet, ändrad eller nytillkommen lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad/strejk, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår också myndigheters beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t ex restriktioner, varningar, försäljningsförbud etc.

Kontakt & returadress

Kontakt samt returadress

 

Hemisfär AB
Almviksvägen 41
218 45 Vintrie
Sverige